Larvy potemníka moučného (Tenebrio molitor)
Znáte nejznámější jedlý hmyz, moučné červy? Ti červi jsou ve skutečnosti larvy brouků, které se často nacházejí v pšeničné mouce. Pekaři je pojmenovali mouční červi, protože tito brouci kazili spoustu jejich vzácných zásob mouky.
Vlastnosti moučných červů
Mouční červi sice nevypadají moc lákavě, ale jsou to opravdové vitamínové bomby! Obsahují také spoustu minerálů a dalších prospěšných živin pro vaše tělo. Tento hmyz je skvělou náhradou masa, protože je plný bílkovin, ale také s nízkým obsahem tuku a nízkým obsahem sacharidů.
Jak připravit?
Jejich název nezní hezky, ale mouční červi jsou ve skutečnosti opravdu chutnou pochoutkou. Můžete je mít obyčejné, jako svačinu, nebo je můžete přidat do svých oblíbených jídel. Můžete je například vařit s trochou zeleniny nebo smíchat s těstovinami. Mouční červíci mohou v mnoha receptech snadno nahradit slaninu a šunku.